Helgretreat

Helgretreat

Tack alla ni som deltog på Bogesund!

Nedan event har passerat, men läs gärna ändå och få en bild av hur en helgretreat kan se ut.


Välkommen till Bogesunds Slottsvandrarhem. Här kan du möta våren och hämta kraft i rogivande miljö, med gott om egen tid för vila och reflektion.


Under en långhelg, fredag eftermiddag till söndag eftermiddag, har du möjlighet att få distans till vardagens måsten, landa i lugnet och stressa av. Du måste inte prestera någonting och förväntas inte vara på något speciellt sätt, bara ägna dig åt dig själv och dina behov just i stunden. Retreaten hålls delvis i tystnad.


Vi är i kravlös nu- och härvaro, och hittar medvetet fokus och balans genom meditationer och mindfulness-övningar. Vi är en liten grupp och du bestämmer själv hur aktivt du vill delta. Jag guidar dig inom områden som medveten närvaro i vardagen, djupandning, att hantera stress och oro, att vara självsnäll och öka sin självmedkänsla, hur du kan öva på tillit, acceptans och att släppa taget. Du får också känna in din kropp i långsam mindfulnessyoga och stilla vandring i vacker natur. 


Min favoritkock och gode vän, Andreas, lagar ljuvlig hälsosam mat åt oss. Tidigare deltagare pratar fortfarande om den goda maten :) Du sover ostört i eget rum och vaknar troligen till fågelkvitter. Vill du ta sovmorgon så gör du det. Du bestämmer.


Inga förkunskaper behövs. Kom precis som du är och unna dig en helt egen helg. Du har inget att förlora, mer än kanske lite stress eller värk. Känn dig varmt välkommen!


Det här kan du se fram emot

- Mindfulness: föreläsningar och enkla praktiska övningar. Du får med lite dokumentation hem, som du direkt kan använda i vardagen.


- Meditation: en rad olika sittande meditationer för medveten närvaro (kortare och längre) och liggande djupavslappnande kroppsscanning.

- Mindfulness-yoga: medveten rörelse, som är en långsam och fri yogaform alla kan utöva. Här ligger fokus enbart på att vara närvarande i rörelserna, andas och känna in hur det känns i kroppen.

- Tid i tystnad. I en värld där vi hela tiden blir överösta av information är tystnaden en bristvara. När vi är i tystnad får viktiga delar av vårt ofta stressade nervsystem vila, samtidigt som vi lättare får kontakt med tankar och känslor.


- Mindfulnessvandring i skogen, och vid fint väder kan vi eventuellt ha någon av våra samlingar i vacker utemiljö, t ex slottsträdgården.


- Egen tid för vila och reflektion, en tupplur eller en promenad. Intill vandrarhemmet finns mycket att se och uppleva.


- Helpension: frukostbuffé, lunch, eftermiddagsfika och middag med kvällsfika. All dryck ingår - alkoholfritt till lunch och till middagen finns även vin för den som önskar. Förfriskningar finns framdukat hela dagen.

- Hälsosam och läcker mat, omsorgsfullt lagad av vår egen kock, Andreas. Menyn är övervägande vegetarisk och det finns annars ett vegetariskt alternativ. All mat är laktos- och glutenfri. Andreas berättar också lite om maten och om hans kulinariska resor i Provence.


- Eget rum i lugn miljö på Bogesunds Slottsvandrarhem. Dubbelrum finns också. Logi bokas via vandrarhemmet (se nedan).Boka två personer och få 700 kr rabatt

Pris: 5 900 kr/person inkl. retreat, helpension, all dryck (även vin till middag), dokumentation, samt moms. För företag tillkommer moms.
Få 700 kr rabatt/pp vid bokning av två personer. Välj enkel-/dubbelrum.


Boende: tillkommer och bokas via vandrarhemmet. Två nätter i enkelrum 1 698 kr, del i dubbelrum 1 258 kr, inkl moms, linnepaket och städning. 50 kr rabatt för STF-medlem.


Plats: Per Brahes väg 1, Vaxholm (se karta). Det tar ca 25 min att köra från Täby C till Bogesunds slottsvandrarhem.


Antal deltagare är begränsat till 8-10 personer.

Har du önskemål eller frågor? Hör gärna av dig till asa@curia.nu.


Välkommen till natursköna Bogesund i Stockholms innerskärgård, 4 km utanför Vaxholm. Slottsvandrarhemmet erbjuder ett enkelt men fräscht boende, med hästhagar och Bogesunds Slott som närmsta grannar.

Det är jag som leder retreaten


Jag heter Åsa Renman och är Dipl. Mindfulness-
instruktör och studerar till Mindfulness Coach.


Jag håller Mindfulness i naturen-kurser, som är
meditationspromenader i den läkande naturen
på olika teman. Jag leder också dagsretreats och
flerdagarsretreat i Stockholm och andra delar av
landet.


När jag inte håller mindfulnesskurser, driver jag
en massagepraktik i Täby. Jag är Cert. Massör,
Dipl. Medicinsk Massageterapeut och Medicinsk
Laserterapeut.


Jag är också utbildad inom fytoterapi/örtmedicin och jobbar med ekologisk kroppsvård och kosttillskott (enbart produkter gjorda på rena växtoljor och handplockade örter, helt utan tillsatser).


Jag ser verkligen fram emot retreaten och att få träffa dig där.