Företag

Friskvård på företag


Jag hjälper er att må bättre. Det lönar sig.


Tempot ökar i arbetslivet och för många är det svårt att ta sig tid att pausa. Skrivbordsjobb eller enformiga rörelser innebär statisk belastning, och stress ökar risken för att man sitter fel, spänner sig eller andas sämre. Efter ett tag känns det både fysiskt och psykiskt. Långvarig statisk belastning kan t ex ge muskelvärk, stelhet, huvudvärk, ryggbesvär eller musarm. Idag är det tyvärr vanligt att även unga personer blir sjukskrivna av stress och arbetsrelaterad värk. Är man äldre eller i dålig fysisk form ökar förstås riskerna.


När personalen får regelbunden massage kan man förebygga och upptäcka problem på ett tidigt stadium. Behandlingen är effektivt för att lösa spänningar, lindra smärta och minska stress. Jag ger också individuellt anpassade råd kring träning, stretching och ergonomi.


Forskningen visar entydigt att massage på jobbet kan minska frånvaro och personalkostnader. Och ofta får man på köpet en mer positiv stämning. Mår man bra och har mindre ont, är det förstås lättare att ha energi och gott humör. Studier visar också att personalen blir generellt mer positiv till sin arbetsgivare, vilket kan underlätta när man söker personal och vill profilera sig som en attraktiv arbetsplats.                                                                                        "Åsa har varit massör hos oss på TäbyTandläkarna under flera års tid.

                                                                                         Hon har kommit till oss en gång i månaden och behandlat samtliga här på kliniken.

                                                                                         Vi är väldigt nöjda med henne. Alltid lika trevlig och glad och får våra ryggar att må
                                                                                           så mycket bättre. Vi kan varmt rekommendera hennes tjänster till alla."

                                                                                          Hälsningar Ding Mottaghi

Visste du att...

Efterfrågan på alternativmedicinsk vård ökar. Undersökningar visar till exempel att 80% av Stockholmarna hellre går till naprapat

än till läkare vid ryggproblem.


Avdragsgill och skattefri friskvård

Sedan årsskiftet 2003/2004 har massage på företaget blivit en

förmånlig form av förebyggande hälsovård. Behandlingen är effektiv, vilket märks på att sjukskrivningarna minskar, och den är både avdragsgill för företaget och skattefri för den anställde.

För att förmånen ska räknas som en avdragsgill personalkostnad för

arbetsgivaren och skattefri för de anställda, krävs att den inte kan bytas mot pengar. Erbjudande om förmånen måste riktas till företagets hela personal. Det betyder att även korttidsanställda, deltidsanställda och vikarier omfattas (däremot kan föräldralediga och studielediga undantas).

Vissa företag låter den anställde betala en del själv, men vanligast är att man står för hela kostnaden.

Tillgång till behandling på arbetstid är en klok och värdefull förmån. Att slippa åka iväg till en extern klinik spar mycket tid - för både anställda och arbetsgivare.

Kompetens, omtanke, service

Curia erbjuder företagsmassage i Stockholm norrort. Det vanligaste är att man köper 30-45 min per person varannan vecka eller en gång i månader, vilket faktureras månadsvis i efterskott.

Pris 680 kr/tim + moms (30 min: 340 kr, 45 min: 510 kr).
Vid minst 3 timmar per gång ingår resekostnaden.

Om ni önskar ger jag prova-på-massage med 50% rabatt innan ni bestämmer er. Oftast använder jag Klassisk Svensk Massage, som självklart anpassas till varje persons behov.

Ni väljer en kontaktperson som jag stämmer av med inför varje besök. Jag kan förse er med en bokningslista, där var och en bokar in sig, eller så sköter ni bokningen själva i era egna system.

Det enda som krävs är ett avskilt utrymme för behandling (med nära tillgång till toalett). Jag använder er massagebänk eller tar med min. Jag står för övrig utrustning, handdukar, massagekräm, musik osv.

Finns det inte möjlighet att ha massage på arbetsplatsen kan ni erbjuda personalen att komma till min praktik i Täby. Antingen skriver jag kvitto som den anställde lämnar in, eller så faktureras företaget för upparbetade timmar i efterskott.

Regelbundna behandlingar rekommenderas för bästa resultat men ni kan också hyra in mig vid enstaka tillfällen, som en kickoff eller kurs, eller ge presentkort på massage som gåva till personalen.

Kontakta mig så diskuterar vi fram bästa lösningen.När du anlitar Curia får du:

• En flexibel tjänst och god service, till ett konkurrenskraftigt pris.

• En massör som behandlar din personal med respekt och empati.

• En certifierad massör/diplomerad massageterapeut, vilket borgar 
  för att ni kan er trygga med min kompetens.

Utbildningen till Medicinsk Massageterapeut på Hälsoteket, där jag tog examen, är godkänd av Branschrådet Svensk Massage och Kroppsterapeuternas Riksförbund. Det betyder att man genom uttalade kvalitetskrav och nationella certifieringsprov följer upp skolornas verksamhet.