Friskvård på företag


Curia hjälper personalen att må bättre

- och jobba bättre


Allt fler sitter vid ett skrivbord hela dagen. Samtidigt har produktivitetskraven ökat på många arbetsplatser. Det kan vara svårt att ta sig tid att pausa. Stillasittande arbete ger en statisk belastning av rygg och nacke. Stress bidrar till att man omedvetet sitter fel - framåtlutad med uppdragna axlar. Efter ett tag blir vissa muskler spända, samtidigt som andra blir försvagade och förkortade. Man blir trött och stel, får ont, och svårare att koncentrera sig.


Långvarig statisk belastning kan t ex ge muskelvärk, stelhet, huvudvärk, musarm, nackspärr eller ryggskott. Det tyvärr vanligt att även unga människor blir sjukskrivna av stress och arbetsrelaterad värk. Är man äldre eller i dålig fysisk form ökar förstås riskerna.


Genom att ge personalen massage kan man på ett tidigt stadium upptäcka och motverka problem. Behandling med massage/massageterapi är effektivt för att lösa spänningar, lindra smärta och förebygga framtida problem. Mina individuellt anpassade råd kring träning, stretching och ergonomi hjälper ytterligare.


Studier från olika branscher visar att manuell medicinsk behandling som massage kan minska sjukfrånvaro och personalkostnader betydligt. Ofta får man stora vinster i en mer positiv arbetsmiljö. När man mår bra är det förstås lättare att ha energi och gott humör - det märks på stämningen på ett kontor där alla regelbundet får massage. Personalen blir generellt mer positiv till sitt företag och sin chef, vilket också stärker företaget när man söker ny personal och vill profilera sig som en attraktiv arbetsgivare.

Visste du att...

Efterfrågan på alternativmedicinsk vård ökar. Undersökningar visar till exempel att 80% av Stockholmarna hellre går till naprapat

än till läkare vid ryggproblem.


Avdragsgill och skattefri friskvård

Sedan årsskiftet 2003/2004 har massage på företaget blivit en

förmånlig form av förebyggande hälsovård. Behandlingen är effektiv, vilket märks på att sjukskrivningarna minskar, och den är både avdragsgill för företaget och skattefri för den anställde.

För att förmånen ska räknas som en avdragsgill personalkostnad för

arbetsgivaren och skattefri för de anställda, krävs att den inte kan bytas mot pengar. Erbjudande om förmånen måste riktas till företagets hela personal. Det betyder att även korttidsanställda, deltidsanställda och vikarier omfattas (däremot kan föräldralediga och studielediga undantas).

Vissa företag låter den anställde betala en del själv, men vanligast är att man står för hela kostnaden.

Tillgång till behandling på arbetstid är en klok och värdefull förmån. Att slippa åka iväg till en extern klinik spar mycket tid - för både anställda och arbetsgivare.

Kompetens, omtanke, service

Curia erbjuder företagsmassage i Stockholm norrort. Det vanligaste är att man köper 30-45 min per person varannan vecka eller t ex "sista torsdagen varje månad", vilket faktureras månadsvis.

Pris/timme 680 kr exkl moms (30 min = 340 kr, 45 min = 510 kr   plus moms). Vid minst tre timmar per tillfälle ingår resekostnaden.

Om ni önskar ger jag prova-på-massage för ett par personer, som debiteras med 50% rabatt, innan ni bestämmer er. Oftast används Klassisk Svensk Massage som anpassas till varje persons behov.

Det enda som krävs är ett avskilt utrymme för behandling (gärna med nära tillgång till toalett). Jag brukar stå för all nödvändig utrustning, handdukar, massagekräm, musik osv.

Ni väljer en kontaktperson som jag stämmer av med inför varje besök. Jag kan förse er med en bokningslista, där var och en bokar in sig. Vissa företag sköter detta digitalt i egna befintliga system.

Företag som inte har möjlighet att ha massage på arbetsplatsen kan erbjuda personalen att komma till min praktik i Täby. Antingen skriver jag kvitto som den anställde lämnar in, eller så faktureras företaget för upparbetade timmar i efterskott.

Regelbundna behandlingar rekommenderas för bästa resultat men ni kan också hyra in mig vid enstaka tillfällen, som en kickoff eller kurs, eller ge presentkort på massage som gåva till personalen.

Kontakta mig så diskuterar vi fram bästa lösningen.När du anlitar Curia får du:

• En flexibel tjänst och god service, till ett konkurrenskraftigt pris.

• En massör som behandlar din personal med respekt och empati.

• En certifierad massör/diplomerad massageterapeut, vilket borgar  för att ni kan er trygga med min kompetens. Utbildningen till Medicinsk Massageterapeut på Hälsoteket, där jag tog examen, är godkänd av Branschrådet Svensk Massage och Kroppsterapeuternas Riksförbund. Det betyder att man genom uttalade kvalitetskrav och nationella certifieringsprov följer upp skolornas verksamhet.


Curia Kroppsterapi & friskvård, Åsa Renman, 070-740 35 50

Flintvägen 5, 187 34 Täby, asa@curia.nu, www.curia.nu

Godkänd för F-skatt, org.nr. 650305-118