Ekologisk kroppsvård utan kemikalier.

Bra för din hud, bra för miljön.

 

 

Det svenska familjeföretaget Scandinavian Herbs produkter innehåller bara rena, naturliga råvaror.

I fokus står örter från Island, som handplockas i naturområden långt från föroreningar och mänsklig påverkan. Basen är ekologiska växtoljor. Ingen mineralolja, parabener eller kemiska tillsatser överhuvudtaget. Istället används t ex mjölkenzym, glykos och E-vitamin för konservering, och de milda dofterna kommer från örter och eteriska oljor. Serien är allergitestad, men självklart inte på djur.

 

Jag använder bara Scandinavian Herbs i mina behandlingar och är återförsäljare av hela sortimentet: kroppsvård, hårvård, hudvård och kosttillskott. (Produkterna säljs på apotek på Island men tyvärr inte

i Sverige.) Första beställningen över 800 kr ger 20% rabatt, du blir VIP-kund och har sedan alltid 20% rabatt oavsett hur mycket du köper. Du har alltid ”100%-nöjd-garanti”.

 

Beställning och frågor: asa@curia.nu eller ring/sms:a 070-740 35 50.

 

 

Här är några favoriter, för både människor och djur:

Priser inkl moms. (VIP-pris inkl. 20 % rabatt inom parantes).

Vårolja

Mångsidig s k torr olja (som inte kladdar eller ger fläckar). Behaglig massageolja och som kroppsolja efter dusch eller bad. Absorberas snabbt. Basoljorna och de utvalda isländska örterna gör huden silkeslen.

 

Bygg upp pigmentet i huden med regelbunden användning, och smörj in våroljan före och efter solning. Den ger naturligt solskydd, ljämnare solbränna som varar länge, och mjukgör solbränd eller uttorkad hud.


Även lämplig att smörja på småsår och utslag, för att lindra hudirritationer av

t ex brännässla, för skonsamt läkande intimvård, samt för att förebygga hudbristningar vid graviditet.


Dessutom är oljan ett giftfritt alternativ för att skydda mot fästingar, mygg, knott och broms. Insekterna skyr doften av citrus, myrra och lavendel. Även mycket lämplig för användning på djur, som hund, katt och häst.


Innehåller bl a valnötsolja, jojobaolja, lomme, ylang ylang, daggkåpa och en rad verksamma örter.

Pris 281 kr (225 kr)


Ringblomssalva

Otroligt effektiv att använda vid extra uttorkad hud, t ex torra, nariga händer och fötter med självsprickor. Även bra på t ex hundens tassar på vintern.

 

Genom en kombination av ringbloms-extrakt och tinktur har ringblommans nyttiga ämnen tagits tillvara och blandats med olivolja och bivax. Den feta salvan stryks på efter behov.

Pris 391 kr (313 kr)

Ögonkräm

Motverkar svullnader och påsar under ögonen, och minskar bildandet av rynkor. Noga utvalda råvaror gör krämen så skonsam att den kan strykas på insidan av ögonfransarna, t ex vid allergibesvär. Innehåller många exklusiva ingredienser, bl a avokadoolja, gurkörtsolja, kamomill och ögontröst, som traditionellt använts vid ögoninflammation och rinniga/torra ögon på både människa och djur. Även effektiv mot vagel i ögat och appliceras då i liten mängd inne i ögonvrån (svider marginellt en kort stund).

Pris 356 kr (285 kr)


Havets Mirakelkräm

Extra näringsrik och stimulerande ansiktskräm för känslig hy. Anpassad till mogen hy, för att skydda, ge fukt och bromsa hudens åldrande. Används även mot pigmentfläckar i ansiktet. Innehåller bl a squalane, mandelolja, sheasmör och gurkörtsolja, samt havsalg, skelört, kamomill, ylang ylang, myrra, lime, apelsin och bergamott.

Pris 400 kr (320 kr)


24-timmarskräm

Lättabsorberad och fräsch ansiktskräm för normal till fet hud, främst avsedd för yngre hy. I krämen ingår malva, vars blomma innehåller vitamin A, B och C, och används för att tillföra huden nödvändig fukt. Innehåller också styvmorsviol som har en omhändertagande effekt på huden.

Pris 356 kr (285 kr)

Rengöringsmjölk

Mycket mild rengöring som passar alla hudtyper. Fungerar utmärkt för borttagning av smink, även på känsliga hudpartier som kring ögonen. Kan även användas som ett substitut till raklödder. Lämnar ett mjukgörande och skyddande skikt på huden.

Pris 296 kr (237 kr)


Ansiktspeeling

Använd peeling 1 ggn/v som komplement till daglig rengöring. Jojobavaxet avlägsnar döda hudceller så att frisk hud kommer fram.

Pris 582 kr (466 kr)


Ansiktsvatten

Ett speciellt sammansatt ansiktsvatten för effektiv rengöring. Alkoholbaserat och rikt på örter, bl a rölleka (innehåller azulen), som har rengörande, vårdande effekt. Återställer hudens ph-värde och sluter porerna efter rengöring med mjölk/peeling/mask, före ansiktskräm. Fukta en bomullstuss med vatten och lite ansiktsvatten och rengör huden genom att torka av eller badda. Är du känslig, undvik området runt ögonen.

Pris 271 kr (217 kr)


Ansiktsmask Kur

Ansiktsmasken är rik på vitaminer, blåstång som är cellåterbyggande, och citrongräs som är välgörande på acnehy. Applicera och låt verka 8-15 min, skölj med ljummet vatten. Används 1 ggn/v.

Pris 534 kr (428 kr)

Morotsolja

Morot och karoten ger huden lyster, tillför vitaminer och stärker pigmentet i huden. Innehåller också jojobaolja, avokadoolja, solrosolja och E-vitamin. Passar alla hudtyper, speciellt bra för torr hy. Används som ett näringsrikt serum under dagkrämen. Mycket dryg, några droppar räcker till hela ansiktet.

Pris 211 kr (169 kr)

Duscholja, avslappnande

Mjukgörande och återfuktande olja för daglig tvätt, även intimhygien. Används som mjukt tvålmedel vid dusch och som avslappnande aromabehandling i varmt badvatten. Ger din hud en silkeslen känsla. Den noga avvägda blandningen av eteriska oljor och örtextrakt gör oljan mycket uppskattad. Innehåller bl a lavendel, apelsin, styvmorsviol och ring-blomma. Endast en liten mängd olja behövs, den är mycket dryg.

Pris 357 kr (285 kr)


Bodylotion

En mycket effektiv lotion som ger näring och håller huden frisk och mjuk. Inne-håller flera exklusiva oljor, squalane, sheasmör och E-vitamin. Dessutom ingår bl a rödklöver (känd för förmågan att förbättra huden vid t ex eksem och psoriasis), maskros, lime och malva.

Pris 305 kr (244 kr)


M-mjölk

Används vid trötta och spända muskler. Innehåller en rad örter som har smärt-lindrande och muskelavslappnande verkan, ökar blodgenomströmningen i huden och ger en skön, kylande känsla. Används även för att lindra åderbråck.


Örten åkermynta minskar nervrecep-torernas känslighet och löser upp muskelkramper. Andra ingredienser är bl a arnica, tea tree, aloe vera, japansk pepparmynta, rosmarin, enbär, kamfer, tall och eukalyptus. Flera ingående örter har antiseptiska egenskaper.

Pris 313 kr (250 kr)

Handkräm

En utomordentligt omhändertagande kräm som balanserar hudens naturliga fuktighet, samt skyddar hud, naglar och nagelband. Mild och mjukgörande, och absorberas mycket snabbt. Innehåller örter som lugnar irriterad och känslig hud samt stimulerar läkning av små sår och sprickor. Krämen ger en behaglig och smidig känsla men lämnar samtidigt ett påtagligt skyddande skikt på huden.

 

Ringblomma är en av de välgörande örterna i krämen, tillsammans med bl a getväppling. Balansen mellan de utvalda örterna är nyckeln till den goda effekten. Ringblomma används ofta för sin antiseptiska och antiinflammatoriska inverkan.

Pris 252 kr (202 kr)


Läppbalsam

Skyddar den känsliga huden på läpparna mot väder och vind. Balsamet gör dina läppar mjuka och smidiga och är lika välgörande i stekande sol som vid kyla och vintersport. Behovet av att ofta smörja läpparna minskar efter en tids användning.


Appliceras långsamt - sheasmörets kornighet smälter då av värmen från läpparna. Innehåller bl a lavendel.

Pris 58 kr (47 kr)


Fotbadsalt

Stimulerar blodcirkulationen och är underbar för trötta fötter. Innehåller många välgörande örter; en av dem är salvia, som har antiseptiska egenskaper och dämpar fotsvett. Här ingår även rosmarin, en antiseptisk ört som har en lugnande effekt på ansträngda muskler och leder.

Pris 167 kr (134 kr)


Fotkräm

Effektiv mot sprucken hud, och hjälper till att minska dålig lukt och fotsvett. Krämen förbättrar blodcirkulationen och ger en värmande känsla. Används även vid trötta fötter, då den gärna kan smörjas en bit upp på fotleder och smalben.

Pris 281 kr (225 kr)


Fotmjölk

En krämig lotion som har en svalkande, lugnande verkan när den masseras in på fötter och ben. Fotmjölken är extra lämplig för dig som står och går mycket.

Pris 300 kr (240 kr)

Black Seed Oil, kosttillskott

En 100% naturlig olja som kommer från svartkumminfrön (Nigella Sativa), med sitt ursprung i sydvästra Asien.  Växten går under många namn, bl a svart kummin men är trots det inte närmare släkt med vår vanliga kummin. (Andra svenska namn för fröna är lökfrön och helvetesfrön.) Svart kummin-fröolja har en rik sammansättning av proteiner, mineraler, kolhydrater och fetter. De flesta i form av omega 3 och omega 6-fettsyror. Dessutom innehåller oljan ca 15 aminosyror (som är byggstenar i protein). Av dessa är 9 st essentiella, vilket innebär nödvändiga för kroppen, men som kroppen inte kan tillverka utan vi måste få i oss via kosten.

Pris 244 kr (195 kr)

Djävulskloolja

Djupgående olja som används främst i lindrande syfte vid onda leder och stela muskler. Isländska örter och eteriska oljor har sammansatts just för detta ändamål. Oljan kan och bör smörjas på så ofta som möjligt, gärna 1-2 ggr/dag. Används i kombination med Hajkräm för en mer djupgående verkan. Inled med att applicera Djävulskloolja och därefter direkt ett tunt lager Hajkräm för bästa resultat. Endast en liten mängd behövs.


Innehåller bl a djävulsklo, älgört och vitpil. Flera av örterna är smärtstillande. Ett tiotal av örterna är också inflamma-tionshämmande. Växten Djävulsklo används traditionellt för sin kraftfulla inverkan på ömma och stela leder.

Pris 490 kr (392 kr)


Hajkräm

Hajleverolja och en blandning av exklusiva isländska örter gör denna kräm häpnadsväckande effektiv. En omhändertagande kräm som passar alla hudtyper och kan användas över hela kroppen. Krämen innehåller squalene-hajleverolja, och används med goda resultat vid mycket torr hud och hudproblem. Stryk tunt över problem-området och massera tills huden absorberat krämen.


Hajkräm används också, i kombination med Djävulskloolja, i lindrande syfte på onda leder och spända kroppar. Smörj först Djävulskloolja och sedan direkt ett tunt lager Hajkräm för bästa resultat.


Hajleverolja innehåller vitamin A, D och E, samt alkylglycerol som är en viktig ingrediens i Hajkrämen. Alkylglycerol stärker immunförsvar, förbättrar sårläkning och skyddar mot infektioner. Innehåller även älgört.

Pris 392 kr (314 kr)

Barnschampo

Milt och snällt mot hår och hårbotten, och svider inte i ögonen. Innehåller bl a vegetabiliskt tvättämne från cocos, arom från jordgubbe, samt lavendel, kamomill och ringblomma. Drygt och löddrar väldigt lite.

Pris 179 kr (143 kr)


Bossakräm

Mycket mild och len kräm för både ansiktet och kroppen. Speciellt gjord för barns ömtåliga hud, och idealisk

vid varje blöjbyte för att förebygga irritation och sveda. Mjukgörande vid torr hud och eksem. Innehåller bl a lavendel, ringblomma och rölleka, som är kända för förmågan att läka och lindra torr hud.

Pris 279 kr (223 kr)

Barnmassageolja

Extra skonsam massageolja och kroppslotion, samt för tvätt/bad av små barn. Innehåller bl a jojobaolja,

E-vitamin och lavendel. Oljan hjälper barnet att slappna av och ”lugn-och-ro-hormonet” Oxytocin frigörs vid massage. Dessutom är oljan ett giftfritt medel mot hårlöss (de avskyr lavendel). Förebygg: Smörj runt hårfästet varje dag. Tvätta håret med barnschampo som också innehåller lavendel. Behandla: Luskamma, dränk håret i olja och låt verka under natten. Tvätta på morgonen och luskamma igen. Upprepa tills lössen är borta.

Pris 279 kr (223 kr)


Schampo med örter

Ett naturligt schampo för varje-dag-bruk, både för normalt och fett hår. Ger hår och hårbotten en naturlig balans, utan att skapa irritation. Många olika örtextrakt och eteriska oljor ingår, bl a blåklint som innehåller saponiner = naturliga tvålämnen. Andra ingredienser är t ex lavendel, ringblomma, styvmorsviol, rödklöver, tea tree, rosmarin, grapefrukt, kummin, citrongräs och valnöt. Schampot löddrar väldigt lite. Det är koncentrerat så man behöver bara en liten mängd.

Pris 179 kr (143 kr)


Schampo med alger

För normalt till torrt hår, milt mot både hår och hårbotten. Innehåller isländsk havsalg och örter, samt bl a mandarin, lime, ylang ylang och blåklint (som innehåller saponiner; ett naturligt tvålämne). Schampot innehåller även romersk kamomill som lindrar vid irriterad hårbotten. Schampot löddrar väldigt lite. Det är koncentrerat så man behöver bara en liten mängd.

Pris 179 kr (143 kr)


Hårbalsam

Fräscht och behagligt balsam för alla hårtyper, både för vuxna och barn. Gör håret silkeslent och lätt att reda ut efter tvätt. Ger hår och hårbotten extra skydd. Innehåller bl a blåklint, rödklöver, valnöt, kummin och romersk kamomill.

Pris 179 kr (143 kr)

Åkermynta (Mentha arvensis)

Ingår bl a i Scandinavian Herbs M-mjölk.

Vanligt förekommande ört med samman-dragande, desinficerande verkan. Den ökar också hudens genomblödning, är kramp-lösand och minskar nervreceptorernas känslighet, vilket ger lokalbedövande effekt.

 

 

 

 

Nyfiken på örter?

På Scandinavian Herbs hemsida finns förteckningar över produkternas alla verksamma ingredienser:

www.scandinavianherbs.se

Curia Kroppsterapi & friskvård, Åsa Renman, 070-740 35 50

Flintvägen 5, 187 34 Täby, asa@curia.nu, www.curia.nu

Godkänd för F-skatt, org.nr. 650305-118