Behandling med kunskap och respekt

 

Curia erbjuder både rehabiliterande och förebyggande behandling: Jag testar och utreder problem i rörelse- och stödjeorganen och behandlar dem med massageterapeutiska metoder. Vid behov får du råd kring träning och stretching. Jag ger också massage för allmän avslappning och friskvård. Att ta massage regelbundet kan göra stor skillnad för att undvika skador i framtiden. Och för många är det efterlängtat att bara få en stunds egen tid - lite vardagslyx för kropp och själ.

 

Målen med massagebehandling är ofta att lösa upp spänningar, öka rörlighet och lindra smärta. Det kan också vara att underlätta djupare andning, förbättra sömn och minska stress, och därigenom bidra till god allmänhälsa och livskvalitet.

 

Mitt signum är effektiva behandlingar, stor insikt i smärtproblematik och hög servicenivå. Det finns massor av kompetenta vårdgivare i Stockholm, men ibland kommer patientbemötandet i kläm. Jag ser det som självklart att möta kunden med respekt. Känner du dig bra mottagen och kan slappna av, blir också

resultatet av den medicinska behandlingen bättre.

Behandling                                   (Prislistan justerad fr o m 1 juni 2016)

 Pris

Klassisk svensk massage, 45 min

(Inkl viss djupare behandling/pressur vid behov)

530 kr

Medicinsk massageterapi, 45-75 min

(Inkl djupgående massage och pressur, samt vid behov töjnings-behandling. Tiden anpassas efter behov, priset är detsamma.)

650 kr

Laserterapi, första besöket ca 45 min (inkl undersökning)

650 kr

Laserterapi, i samband med massagebehandling

100 kr

Laserterapi, ca 20 min uppföljande behandling

350 kr

Avslappningsmassage (utan djupare behandling), 45 min

530 kr

Avslappningsmassage (utan djupare behandling), 60 min

  650 kr

Behandlingar och priser

 

Räkna med att första besöket tar längre tid, då vi pratar lite mer och gör en undersökning. Det gäller även vid avslappningsmassage, men i mindre omfattning.

Läs gärna mer om mina behandlingsmetoder och eventuella hinder för behandling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Priserna anges inkl 25% moms. Privatpersoner betalar via Swish, Bg eller kontant, företag faktureras. Förköp av 5 st massagebehandlingar (faktureras vid start), ger 10 % rabatt. De behöver inte utnyttjas inom en viss tid, utan bokas vid behov.

 

Fråga mig om presentkort! Massage är en omtänksam och uppskattad gåva. Jag gör handgjorda, delvis kalligraferade kort, enligt dina önskemål.

 

Efter besöket


Massage påverkar inte bara muskler och andra mjukdelar, utan också många andra viktiga funktioner i kroppen. Exempel är nervsystemet, hormonutsöndringen, blod-cirkulationen och lymfcirkulationen. Efter en behandling kan du därför känna dig lite yrvaken, frusen eller "mosig" men det går snabbt över.


Många blir både törstiga och kissnödiga efter behandlingen. Det är direkta effekter av cirkulationsökningen, som är bra för dig. Drick gärna mycket vatten så underlättar du för kroppen att göra sig av med slaggprodukter.


Efter djupare behandling, muskeltöjningar och pressur kan du känna av ömhet och en slags träningsvärk. Det är normalt och går över efter någon dag.


Om du har möjlighet, undvik att planera in krävande aktiviteter direkt efter besöket. Det kan vara skönt att ta det lite lugnare en stund.


Hur går det till?

 

Vid första besöket pratar vi först om din sjukdomshistoria

och aktuella problem. För att kunna ge en effektiv och säker behandling behöver jag veta om du har några sjukdomar eller skador och om du tar någon medicin. Vid behov hänvisar jag till läkare, kiropraktor eller annan lämplig vårdgivare.

 

Du tar av dig kläderna (utom underkläder) och får stå upp en stund medan jag gör en hållningsanalys; tittar på ev. obalanser och hur du fördelar kroppsvikten. Jag gör också olika tester, beroende på dina behov, till exempel rörelse- och muskelfunktionstester. Vid avslappningsmassage görs en kortare undersökning.

 

Sedan lägger du dig på massagebänken och jag känner

på muskler och leder för att lokalisera eventuella problem. Efter det ger jag behandling, som kan bestå av massage, pressur på triggerpunkter och/eller muskeltöjningar av en eller flera muskler.

 

Om så behövs, får du råd om hur du själv kan träna upp försvagade muskler och stretcha de som är förkortade/ strama. Ofta bokar vi nästa besök (eller lägger upp en längre behandlingsplan) innan vi skiljs åt.

 

Jag anpassar arbetssättet efter dina önskemål, så tveka inte att tala om hur du vill ha behandlingen. Om du t ex tycker att jag trycker för lätt/hårt ska du säga det. Så hjälps vi åt att få bästa resultat för just dig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Curia Kroppsterapi & friskvård, Åsa Renman, 070-740 35 50

Flintvägen 5, 187 34 Täby, asa@curia.nu, www.curia.nu

Godkänd för F-skatt, org.nr. 650305-118